32η Έκθεση Kosmima

 

 Λαμπερή η 32η KOSMIMA

36% αυξημένος ο αριθμός των εμπορικών επισκεπτών

«Έλαμψε» η 32η KOSMIMA, που από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου συγκέντρωσε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης όλον τον κλάδο του κοσμήματος και των ωρολογίων. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που προσέλκυσε η διοργάνωση ήταν πως οι εμπορικοί επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 36% σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ το σύνολο των επισκεπτών ανήλθε σε 2.865.

Περισσότερα...

Εντυπώσεις από την Ελλήνων Κόσμημα 2017

KOSMIMA 4

 

 36% αύξηση εμπορικών επισκεπτών στην Ελλήνων Κόσμημα


Τον ηγετικό ρόλο της στην αγορά του κοσμήματος επιβεβαίωσε η έκθεση Ελλήνων Κόσμημα, καταγράφοντας άνοδο κατά 36% στην προσέλευση εμπορικών επισκεπτών, σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση της.

Περισσότερα...

Από τις 3-6 Μαρτίου η 30η Ελλήνων Κόσμημα στο Metropolitan Expo

300x250 pixels kosmima

 

Το μεγάλο διεθνές «ραντεβού» του κλάδου του κοσμήματος, η 30η έκθεση Ελλήνων Κόσμημα, πραγματοποιείται από τις 3-6 Μαρτίου 2017 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo στην Αθήνα.

Η έκθεση-θεσμός για το κόσμημα, τα ωρολόγια, τους πολύτιμους λίθους, τα σχετικά μηχανήματα και τον εξοπλισμό, θα αποτελέσει σημείο συνάντησης όλων των επαγγελματιών και επιχειρήσεων του κλάδου, ενόψει της φετινής τουριστικής περιόδου.

Η Ελλήνων Κόσμημα συγκεντρώνει τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις κοσμήματος και αναπτύσσεται σε 12.000 τμ, ενώ αναμένεται αύξηση συμμετοχών σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις.

Η έκθεση τα τελευταία χρόνια καταγράφει από χρονιά σε χρονιά όλο και πιο βελτιωμένες εκθεσιακές επιδόσεις και ενδεικτικό είναι το ότι στην τριετία 2013-2016 η Ελλήνων Κόσμημα παρουσίασε 32% αύξηση επισκεπτών, 31% αύξηση εκθετών και 41% άνοδο του εκθεσιακού χώρου.

Η φετινή διοργάνωση θα συγκεντρώσει όλες τις νέες τάσεις και σχέδια σε κόσμημα και ρολόι, τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής κοσμήματος (μηχανήματα, εργαλεία κτλ), καθώς και καινούργιες προτάσεις παρουσίασης κοσμημάτων (συσκευασία, διακόσμηση κα).

Την έκθεση επισκέπτεται πλήθος εμπορικών επισκεπτών, με στόχο τη σύναψη νέων συνεργασιών και εμπορικών συμφωνιών.

Η είσοδος στην Ελλήνων Κόσμημα επιτρέπεται μόνο για εμπορικούς επισκέπτες.

ΕLIZABETH TAYLOR : Αιώνια λάτρης των κοσμημάτων

Elizabeth Taylor1

 

H Elizabeth Taylor ήταν σε όλους γνωστή για την ομορφιά της, το απίστευτο βιολετί χρώμα στα μάτια της, για τους επτά συζύγους της, για το φιλανθρωπικό της έργο. Δεν ήταν όμως γνωστό σε όλους εμάς, η εμμονή της, στη συλλογή κοσμημάτων  που περιείχε μερικά, από τα πιο ακριβά και εντυπωσιακά κοσμήματα της ιστορίας και τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα είχε δεχτεί από τους άντρες στη ζωής της.

Περισσότερα...

Έκθεση Ελλήνων Κόσμημα 2016

Μετά από μία ακόμα συμμετοχή του περιοδικού μας "Gold Fashion" στην Έκθεση Ελλήνων Κόσμημα που ξεκίνησε στις 26 και τελείωσε στις 29 Φεβρουαρίου , είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που είμασταν εκεί και είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τους συνεργάτες μας αλλά να γνωρίσουμε και καινούριους.

Περισσότερα...

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ? ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΜΟΝΟΠΕΤΡΟ !!

 
Μονόπετρο;  –  «Yes, I do !»

Αν έχετε απαντήσει αυτές τις 3 απλές λεξούλες –ή «δέχομαι αν προτιμάτε– στην πρόταση γάμου που ο αγαπημένος σας μόλις σας έκανε, πρέπει μόλις να κρατήσατε στο χέρι σας ένα μονόπετρο πολύ όμορφο, λαμπερό και μάλλον αρκετά ακριβό..Θέλετε να αφιερώσετε 2 λεπτά να μάθετε λίγα πράγματα για το μονόπετρο που θα σας συντροφεύει για μια ζωή;

Περισσότερα...

Συμμετοχή στην Kosmima 2015

collage

 

Για μια ακόμα χρονιά η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης - Kosmima 2015 ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις των καιρών και του κλάδου μας.
Η έκθεση ξεκίνησε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου και τελείωσε τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.
Εμέις χαρήκαμε και με τη φετινή συμμετοχή μας στην Kosmima 2015 , όπου είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με συναδέλφους μας.Το καινούριο τεύχος του περιοδικού μας είναι πλέον διαθέσιμο και μοιράστηκε και εκεί.
Τα θετικά σας σχόλια πάντα μας ωθούν στο να κάνουμε ό,τι καλύτερο και να σας προσφέρουμε τα αποδοτικότερα αποτελέσματα.
Επόμενη συνάντησή μας στην έκθεση Ελλήνων Κόσμημα από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαριου 2016.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ

Τα μυστικά που κρύβονται στην κοσμηματοθήκη σας
Ποια γυναίκα δεν λατρεύει τα κοσμήματα! Υπάρχουν κοσμήματα που φοράμε κάθε μέρα, άλλα που αφήνουμε για τις ξεχωριστές περιστάσεις, άλλα που χάνουμε και άλλα που κρύβουμε. Ασυνήθιστα ή διακριτικά, έθνικ ή μπαρόκ, χρυσά ή ψεύτικα, τα κοσμήματα μας μεταμορφώνουν σε γυναίκες μοιραίες, ρομαντικές, κλασικές ή τολμηρές. Η σχέση μας μαζί τους είναι μερικές φορές ιδιόρρυθμη. Μπορεί να ξεχάσουμε μερικά για μήνες ή και χρόνια, να αλλάξουμε στυλ... Παραμένουν όμως σύμβολο θηλυκότητας, και δεν παύουν ποτέ να είναι αντικείμενα που διαφέρουν απ' όλα τα άλλα με τα οποία έχουμε στενή σχέση. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η στάση μας απέναντι στο κόσμημα αποκαλύπτει πολλά πράγματα για την προσωπικότητα μας.

Περισσότερα...

ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ

 -Οψιδιανός: Πρόκειται για ηφαιστειακό γυαλί. Είναι ο κατάλληλος λίθος για να ξεχάσετε παλιές αγάπες και για προστασία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Δυναμώνει τις προφητικές ικανότητες. Αποφορτίζεται σε χλιαρό νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου. Επειδή σχετίζεται με τα ηφαίστεια και τα έγκατα της Γης, αντιστοιχεί στο ζώδιο του Σκορπιού.

-Ίασπις: Χρησιμοποιούνταν για πολλά χρόνια ως ημιπολύτιμος λίθος και ως πρώτη ύλη για την κατασκευή σφραγιδόλιθων, γλυπτών και άλλων αντικειμένων. Σύμφωνα με τη μυστικιστική παράδοση, αποτελεί τη μητέρα όλων των λίθων και παρέχει προστασία από τον ίλιγγο, τα φαντάσματα και τα καρδιοχτύπια. Ανοίγει την όρεξη, ενισχύει τη λειτουργία του στομάχου, του εντέρου και του ήπατος. Περιορίζει την αιμορραγία, ανακουφίζει τους πόνους της περιόδου και των αρθριτικών. Αντιστοιχεί στα ζώδια των Ιχθύων, της Παρθένου και του Υδροχόου.

Περισσότερα...

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΙΔΑΝΙΚΗΣ ΒΕΡΑΣ

Μετά την πολυπόθητη πρόταση γάμου, και πριν από κάθε τι άλλο, σειρά έχει η επιλογή της βέρας, αυτού του μικρού αλλά τόσο πολύτιμου κοσμήματος που συμβολίζει την ένωση του ζευγαριού. Και ακριβώς επειδή η συναισθηματική του αξία είναι αληθινά ανεκτίμητη η επιλογή πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και σύνεση. Παρακάτω λοιπόν συγκεντρώσαμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να αποφασίσετε ποια βέρα ταιριάζει στο δικό σας δάχτυλο! Καλή επιτυχία...

Περισσότερα...

TIFFANY: ΛΑΜΨΗ & ΓΟΗΤΕΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΥΤΑΚΙ

To πιο όμορφο κουτί του κόσμου, είναι aqua μπλέ! Και η κορδέλα του, με τον υπέροχο φιόγκο, είναι ασημένια! Εκεί που είναι… "κρυμμένο" μπορούν να το βρουν μόνο γυναίκες!

Κυρίες κομψές, με μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς, σταρς, businesswomen, ελληνίδες (όχι πολλές) ,ξένες διασημότητες (πάρα πολλές!) αλλά και απλές γυναίκες, σε όλο τον κόσμο, που ονειρεύονται με πάθος, ένα τέτοιο δώρο.

Το γαλάζιο αυτό κουτάκι, κρύβει πάντα έναν μεγάλο θησαυρό! Και για να μην σας κρατώ άλλο σε αγωνία, σας αποκαλύπτω, ότι θα το βρείτε μόνο σε συγκεκριμένα σημεία στον πλανήτη, στα Tiffany!

Είναι το brand name με τις περισσότερες συμμετοχές σε στίχους και ταινίες αλλά σίγουρα είναι το μόνο όνομα που μια γυναίκα δε ξεχνά ποτέ!

Ας ακολουθήσουμε τη ιστορία του, στο χρόνο!

Περισσότερα...

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Με το πέρασμα του χρόνου και τη συχνή χρήση, τα κοσμήματα είναι πιθανό να αποκτήσουν γρατζουνιές και χτυπήματα. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα πολύτιμα μέταλλα. Επίσης, παρατηρείται (κυρίως στα δαχτυλίδια) μια εμφανής αλλαγή στο φινίρισμα. Τα κοσμήματα με ματ φινίρισμα, με τη συχνή χρήση αποκτούν μια πιo λαμπερή όψη ενώ αυτά με έντονη γυαλάδα χάνουν σταδιακά την λάμψη τους.

Ακολουθώντας κάποιες συμβουλές που προτείνουμε για τα κοσμήματά σας, μπορείτε να τα διατηρήσετε για περισσότερο καιρό λαμπερά και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Περισσότερα...

ΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΟΥ

 Round

Το πιο δημοφιλές διαμάντι για δαχτυλίδια αρραβώνων είναι το Στρογγυλά Κομμένο Διαμάντι. Η αντανάκλαση του φωτός που περνά διαμέσου της κορυφής του λίθου μεγιστοποιείται λόγω του κωνικού του σχήματος. Είναι κομμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει 33 πλευρές στην κορώνα και 25 στον κώνο, 58 στο σύνολο.

Περισσότερα...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΟΥ

Μετά την άνοδο του Χριστιανισμού και για περίπου 1000 χρόνια μετά τα διαμάντια εξαφανίστηκαν από την Ευρώπη. Ρωμαϊκοί και Ανατολικοί μαγικοί συμβολισμοί κατέστησαν το διαμάντι απεχθές σ' αυτή τη νέα Θρησκεία. Επιπλέον η Περσία και οι νέες πολιτείες της Μέσης Ανατολής κέρδισαν τον έλεγχο του εμπορίου διαμαντιών και εμπόδισαν την εξαγωγή διαμαντιών από την Ινδία προς τις άλλες χώρες. Παρά ταύτα οι ταξιδευτές που επέστρεφαν από την Ανατολή στη Δύση είχαν πολλά να διηγηθούν, εντυπωσιασμένοι από τα στολισμένα με πολύτιμους λίθους αγάλματα και μαγεμένοι από φανταστικές ιστορίες.

Περισσότερα...

Σημαντικό!

Εάν έχουν γίνει αλλαγές στα στοιχεία της επιχείρησής σας (δραστηριότητες, επωνυμία, στοιχεία επικοινωνίας κ.α.) σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε ώστε να διορθώσουμε τα στοιχεία αυτά, εντελώς δωρεάν. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
210 32.31.648

Ιστορία περιοδικού Goldfashion

Stamatakis banner 290x205 v2